Ako vybrať kryt na telefón? Zvážte tieto veci

V dnešnej dobe sú telefóny krehkejšie než v minulosti. Obsahujú množstvo citlivých komponentov, ktoré sa vedia vážne poškodiť už pri jednom páde na zem. Nehovoriac o tom, že pozostávajú zo sklenených častí náchylných na rozbitie. Ako ich ochrániť? Základom je výber kvalitného krytu.

Pokiaľ nemáte kryt na telefón, vystavujete sa obrovskému riziku. Predstavte si, že si nekúpite puzdro na iPhone za 1200 €. Ten vám po týždni používania nedopatrením vypadne z ruky na betónový chodník, praskne mu displej a rozbijú sa zadné fotoaparáty. Oprava vás bude stáť aj viac ako 500 €. Pritom, ak by ste mali kvalitný obal, mobil by naďalej bez problémov fungoval, vy by ste si ušetrili stovky eur a veľa problémov. Práve preto sa kryty na smartfóny rozhodne neoplatí podceňovať!

Dizajny krytov na telefón

Podľa dizajnu rozdeľujeme kryty na telefóny na zadné, obojstranné, peňaženkové a zaklápacie. Je len na vás, ktorý druh uprednostníte.

Zadné kryty na telefón sú najobľúbenejšie, keďže prakticky nijako neovplyvňujú jeho dizajn. Avšak, majú jednu nevýhodu – nechránia displej. Síce veľakrát disponujú vyvýšenou hranou na prednej strane, tá neposkytuje 100 % ochranu. Pri páde na rovný povrch pomôže, no ak vám telefón padne napríklad na kamene, displej sa jednoducho rozbije.

Práve tu sa k slovu dostávajú obojstranné a peňaženkové kryty. Tie majú vyklápaciu prednú časť, ktorá chráni displej. Pri peňaženkových a zaklápacích krytoch je nepriehľadná, v prípade obojstranných sa obvykle vyrába z priehľadného materiálu. Ihneď tak vidíte napríklad notifikácie na uzamknutej obrazovke.

Aký materiál uprednostníte?

Kryty na telefóny sa vyrábajú z rôznych materiálov. Medzi najobľúbenejšie patrí silikón, sklo, koža a tvrdý plast. Opäť je len na vašich preferenciách, ktorý sa najviac páči vám. Kožené puzdro je veľmi príjemné na dotyk, ale môže sa ľahšie zašpiniť. Jeho údržba nie je až taká ľahká. Avšak, niektoré modely majú v sebe aj priehradky na karty, ktoré oceníte. Naviac, koža je pomerne pružným materiálom, takže dobre tlmí energiu nárazu.

Sklenené puzdrá sa ľahko udržiavajú a majú dlhú životnosť. Pri veľkých nárazoch však môžu prasknúť. Obaly z tvrdého plastu sú odolné voči strate pôvodných vlastností a poškriabaniu. Výhodou silikónových je zas väčšia pružnosť, takže dobre absorbujú rázy pri pádoch.

Kryt s vlastnou fotkou

V našej ponuke nájdete široký výber krytov na telefóny, ktoré vás zaujmú svojimi originálnymi farbami a dizajnmi. Pokiaľ však medzi nimi náhodou nenájdete svojho favorita, môžete si zvoliť kryt s vlastnou fotkou. Ten si jednoducho prispôsobíte presne podľa vašich predstáv. Zároveň ide o perfektný originálny darček, ktorý viete darovať svojim priateľom alebo rodinným príslušníkom.