Najlepšie fotomobily za rok 2023

Fotografovanie je jednou z najpopulárnejších činností, ktoré ľudia s mobilnými telefónmi vykonávajú. Výrobcovia telefónov si to uvedomujú a preto každý rok ponúkajú nové a vylepšené fotoaparáty. V tomto článku sa pozrieme na tie najlepšie fotomobily za rok 2023.

1. Apple iPhone 15 Pro a iPhone 15 Pro Max

iPhone 15 Pro a iPhone 15 Pro Max sú už tradične najlepšími fotomobilmi na trhu. Oba modely ponúkajú trojitý zadný fotoaparát so snímačmi 48 Mpx, 12 Mpx a 12 Mpx. Hlavný snímač má veľkú svetelnosť f/1.5 a podporuje novú technológiu ProRes, ktorá umožňuje nahrávať videá v profesionálnej kvalite.

2. Samsung Galaxy S23 Ultra

Samsung Galaxy S23 Ultra je ďalším skvelým fotomobilom, ktorý ponúkajú výrobcovia. Zadný fotoaparát má štyri snímače s rozlíšením 108 Mpx, 12 Mpx, 10 Mpx a 10 Mpx. Hlavný snímač má optickú stabilizáciu obrazu a podporuje 10-násobný optický zoom.

3. Google Pixel 8 Pro

Google Pixel 8 Pro je známy svojimi skvelými fotoaparátmi. Zadný fotoaparát má štyri snímače s rozlíšením 50 Mpx, 12 Mpx, 48 Mpx a 48 Mpx. Hlavný snímač má veľkú svetelnosť f/1.8 a podporuje funkciu Magic Eraser, ktorá dokáže odstrániť nežiaduce objekty z fotografií.

4. OPPO Find X6 Pro

OPPO Find X6 Pro je ďalším fotomobilom, ktorý sa môže pochváliť skvelými fotoaparátmi. Zadný fotoaparát má štyri snímače s rozlíšením 50 Mpx, 50 Mpx, 13 Mpx a 3 Mpx. Hlavný snímač má veľkú svetelnosť f/1.5 a podporuje funkciu MariSilicon X, ktorá zlepšuje kvalitu fotografií v nízkom osvetlení.

5. Honor Magic5 Pro

Aj Honor Magic5 Pro si zaslúži pozornosť. Zadný fotoaparát má štyri snímače s rozlíšením 50 Mpx, 50 Mpx, 64 Mpx a 8 Mpx. Hlavný snímač má veľkú svetelnosť f/1.9 a podporuje funkciu Magic-Shot 4K Video, ktorá umožňuje nahrávať 4K videá so spomalenými zábermi.

Ďalšie skvelé fotomobily

Okrem vyššie uvedených modelov sú na trhu aj ďalšie skvelé fotomobily, ktoré ponúkajú kvalitné fotografie a videá. Medzi ne patria napríklad:

  • Huawei Mate 50 Pro
  • Vivo X90 Pro
  • Xiaomi 12S Ultra
  • Sony Xperia 1 IV
  • OnePlus 10 Pro

Záver

Výber toho najlepšieho fotomobilu je záležitosťou osobných preferencií. Ak hľadáte telefón, ktorý ponúka najlepší možný fotoaparát, potom by ste mali zvážiť jeden z vyššie uvedených modelov.