Najlepšie aplikácie na cvičenie a turistiku

Testujeme za vás: Najlepšie aplikácie na cvičenie a turistiku

Záľuba v športovaní a technológie jednoznačne patria k sebe. Moderné aplikácie sú výborným pomocníkom pri cvičení vo fitku aj doma, bicyklovaní, chudnutí aj turistike. Smartfón s nainštalovanou aplikáciou sa okamžite premení na osobného trénera, merací prístroj, ktorý zaznamená dôležité parametre výkonu, upozorní na zmenu počasia počas túry a privolá pomoc v prípade núdze. Pre každú fyzickú aktivitu dnes existuje množstvo viac či menej užitočných aplikácií. Ako si teda vybrať tú správnu?

Tie najpopulárnejšie aplikácie sme pre vás otestovali a zostavili zoznam tých najlepších. Spolu s nimi máme pripravené aj užitočné tipy na skvelé príslušenstvo k smart zariadeniam, ktoré zvýšia váš komfort, bezpečnosť aj kvalitu vašich športových zážitkov.

Prečo používať aplikácie na cvičenie

K hlavným výhodám aplikácií patrí zaznamenávanie dosiahnutých športových výsledkov spolu s ich ukladaním priamo v zariadení alebo na cloude a tiež možnosť rozšíriť funkcionalitu o nositeľné zariadenia, ktoré disponujú ďalšími senzormi navyše. Snímače monitorujúce tep, okysličenie krvi, krvný tlak, množstvo spálených kalórií, či vzdialenosť pomáhajú vykonávať rôzne športové a pohybové aktivity s ešte väčšou efektivitou.

Výhodu aplikácii na turistiku je možnosť skúmať trasy od iných používateľov alebo vytvoriť vlastné a zdieľať ich s ostatnými turistami alebo bežcami. Mimoriadne užitočnou funkciou je možnosť okamžitého privolania pomoci v prípade úrazu alebo ohrozenia života.

Najlepšie aplikácie na bicykel

Relive

Zážitok z jazdy na bicykli možno zaznamenať do nudnej tabuľky, alebo do pôsobivého 3D videa. Ktorý spôsob si vyberiete vy? Relive dokáže zmapovať trasu, ktorú cyklista absolvoval a následne ju pretransformuje do informačného 3D videoklipu. Ten obsahuje dáta o vzdialenosti, tempe, rýchlosti aj prevýšení. Do klipu je možné vkladať fotografie z cesty aj vlastnú hudbu. Vďaka jednoduchému ovládaniu a množstvu užitočných funkcií sa Relive právom zaraďuje medzi najlepšie aplikácie na bicykel.


Výhody
: prehľadnosť, komplexnosť, zadarmo 

OS: Android, Apple iOS

Pri dlhých, krátkych, oddychových alebo intenzívnych jazdách na bicykli si okrem zaznamenávania rôznych parametrov jazdy budete chcieť vyhotoviť kvalitné foto alebo video zábery. Akčné kamery sú tým najlepším spôsobom, ako zachytiť všetko podstatné. Ich funkcionalitu rozšírite jednoducho vďaka bohatej ponuke príslušenstva pre akčné kamery. Zvýšenú ochranu zariadenia, nové možnosti upevnenia aj značkové a spoľahlivé pamäťové karty tak získate na jednom mieste.



Samsung Health

Zariadenia od spoločnosti Samsung sú u nás mimoriadne populárne. Vynikajúcimi ale nie sú len smartfóny a rôzne nositeľné zariadenia. Samsung sa vždy pýšil aj výborným softvérom – aplikácia Samsung Health uspokojí každého nadšeného cyklistu, no vďaka svojej univerzálnosti ju ocenia aj vyznávači iných športov.

Samsung Health spoľahlivo zaznamená všetky potrebné dáta, ktoré počas cyklovýletu alebo cyklotréningu dosiahnete. Spálené kalórie a srdcový tep sú samozrejmosťou, nechýba ani hodnotenie hladiny kyslíka v krvi a sledovanie stanovených cieľov. Tu si môžete zvoliť chudnutie, zlepšenie kondície alebo naberanie svalovej hmoty.



Výhody
: zadarmo, komplexnosť, stabilita

OS: Android, Apple iOS

 

Najlepšia aplikácia na cvičenie

Nike Training Club

Premyslený tréningový plán, jeho plnenie aj nastavenie tých nasledujúcich – to všetko za vás spraví aplikácia svetového výrobcu Nike Training Club. Aplikácia nie je iba pasívnym zberateľom údajov o tréningu. Užívateľ po zadaní základných údajov o svojom tele dostáva personalizované tréningy, ktoré je možné realizovať v posilňovni aj doma. Po dokončení cvičenia sa aplikácia postará o úpravy pre nasledujúci tréning tak, aby pre telo predstavoval skutočnú výzvu. Skvelou možnosťou je tiež vyskúšať si tréningové plány známych osobností a športových hviezd – trénujte ako Serena Williamsová, Michael B. Jordan alebo Kevin Hart.

 

Výhody: tréningy profi športovcov, personalizované tréningové plány

OS: Android, Apple iOS


Lámete si hlavu s tým, kde a ako najvhodnejšie umiestniť svoj mobil pri behaní, bicyklovaní alebo turistike? Určite nechcete byť obmedzenia v pohybe a zároveň chcete svoj mobil zabezpečiť tak, aby sa nepoškodil alebo nestratil. Jedno aj druhé získate kúpou kvalitného športového puzdra na behanie z našej ponuky. Sú pevné, odolné voči pádu, vodeodolné a výborne sa hodia na rôzne športové aktivity.

 

Najlepšia aplikácia na chudnutie

JEFIT

Každý, kto chce chudnúť zdravo a efektívne, potrebuje spaľovať kalórie a cvičiť. Trénovať bezhlavo sa neopláca, samotné tréningy aj progres je dobré zaznamenávať a pravidelne analyzovať. JEFIT predstavuje špičku v oblasti zostavovania a sledovania tréningu. Aplikácia ponúka možnosť zostaviť si vlastný tréning alebo vybrať z už existujúcich. Skvelou pomôckou sú audio a video návody a zásobník cvikov so správnou technikou cvičenia. JEFIT je možné používať na mobile ale aj v hodinkách. Základná verzia aplikácie je zadarmo, na výber sú aj ďalšie dve platené verzie.

 

Výhody: tvorba plánov, sledovanie progresu, hotové tréningové plány

OS: Android, Apple iOS

 

Najlepšie aplikácie na turistiku

SHMÚ app

Turista plánuje svoje aktivity najmä s ohľadom na ročné obdobie a počasie. Práve tu prichádza na pomoc šikovná aplikácia priamo od Slovenského hydrometeorologického ústavu, ktorý zabezpečuje predpovede počasia na území SR aj zahraničí už viac ako 50 rokov.

 

Radarové snímky oblačnosti, informácie o sile vetra, teplote a vlhkosti vzduchu spolu s možným vývojom počasia do budúcnosti je presne to, čo potrebuje každý zodpovedný turista. Aplikácia je prehľadná a od svojho vzniku získala množstvo vylepšení. SHMÚ app sa postará o okamžité varovania pri náhlych zmenách počasia. Mimoriadne užitočný je skvelý widget, ktorý zobrazí všetko podstatné a jeho veľkosť je možné upravovať ľubovoľne.

 

Výhody: radar v reálnom čase, widget, systém varovania

OS: Android, Apple iOS

 

Vytvárať pôsobivé panoramatické fotografie alebo videá, fotiť selfie s priateľmi bez nutnosti riskovať – to všetko zvládnete s kvalitnými selfie tyčami. Minimálna hmotnosť, funkcia statívu a ovládanie na diaľku cez bluetooth sú tie najväčšie prednosti špičkových selfie tyčiek z našej ponuky.

 

HZS

Bezpečnosť a okamžité riešenie nepredvídaných situácií je hlavnou úlohou aplikácie HZS, za ktorou stojí ďalšia štátna organizácia – Horská záchranná služba. Po prihlásení do aplikácie a vytvorení profilu je nutné pred výjazdom do hôr zadať parametre plánovanej  trasy. Každú túru je možné naplánovať do najmenších detailov, aplikácia ihneď upozorňuje na možné riziká aj výstrahy. Aplikácia HZS sa navyše postará aj o vašu bezpečnosť – v prípade zranenia alebo inej nebezpečnej situácie používateľ privolá pomoc jedným tlačidlom. Správa alebo núdzový  hovor putuje priamo na dispečing HZS.

 

Výhody: pomoc jedným tlačidlom, funguje v zahraničí

OS: Android, Apple iOS