Ako zistiť šírku remienka na vaše smart hodinky?

Rozhodli ste sa, že svoje smart hodinky vybavíte novým remienkom? Potom sa možno pýtate, akú šírku by ste mali kúpiť. Existujú 2 jednoduché spôsoby, ako ju zistiť. Prinášame vám praktický návod.

K dispozícii je viacero typov remienkov na smart hodinky. Je len na vašich preferenciách, ktorý uprednostníte. Pri výbere však zvážte, na čo všetko svoje smartwatch používate. Pokiaľ s nimi často chodíte do vody a vystavujete ich náročným podmienkam, štýlový kovový či látkový remienok nemusí byť ideálnou voľbou. Môže sa totiž ľahko poškodiť.

Naopak, pokiaľ vám záleží na štýle, farebné textilné alebo prémiovo pôsobiace kovové typy môžu byť zaujímavejším riešením než štandardné gumové. V každom prípade, základom je, aby bol remienok hlavne funkčný. Práve preto je dôležité vybrať jeho správnu šírku.

Zmerajte svoje hodinky

Azda najjednoduchším spôsobom, ako zistiť šírku remienka pre vaše hodinky, je ich priame zmeranie. Demontujte svoj aktuálny remienok a nájdite 2 očká, ktoré slúžia na jeho uchytenie. Vezmite si pravítko alebo iné presné meradlo a zmerajte medzeru medzi nimi. Alternatívne môžete zmerať šírku remienka, ktorý aktuálne máte na hodinkách.

Hrubší alebo tenší remienok nemusí byť dobrá voľba

Samozrejme, nikdy nie je dobrým riešením kúpiť širší remienok, než je medzera medzi očkami na jeho uchytenie. A to ani v prípade látkových typov. Hrozí totiž, že sa bude krčiť a bude vám jednoducho prekážať. Na druhej strane, ani tenší remienok obvykle nie je ideálnou voľbou. Môže sa nepríjemne posúvať, nehovoriac o tom, že po estetickej stránke nebudú hodinky vyzerať veľmi dobre.

Jednoducho, snažte sa vybrať takú šírku remienka, ktorá bude presne sedieť na vaše inteligentné hodinky.

Praktický tip: Najčastejšie sa môžete stretnúť s nasledovnými šírkami remienkov – 20, 22 a 24 mm, no niektoré hodinky majú aj remienky so šírkou 14, 16, či18 mm

Hľadajte na internete

Ak hodinky nemáte poruke a nemôžete si na nich priamo odmerať šírku remienka, skúste pohľadať na internete. Napríklad, ak si do vyhľadávača zadáte výraz „remienok Apple Watch SE“, jednoducho narazíte na stránky s technickými údajmi, kde nájdete uvedenú jeho šírku.

Prípadne, keď zavítate do nášho e-shopu, stačí, keď si rozkliknete kategóriu vašich hodiniek. Napríklad, Apple Watch 7 45 mm. Následne sa vám automaticky zobrazia všetky remienky, ktoré sú dostupné pre daný model. Nemusíte tak nič hľadať ani merať.

Rozhodnúť sa môžete buď pre univerzálny remienok vhodný pre široké spektrum rôznych smart hodiniek, alebo pre typ, ktorý je určený výhradne pre konkrétny model smartwatch. V každom prípade, dbajte na kvalitu. Jedine tak máte istotu, že remienok vám bude skutočne robiť radosť pri každodennom nosení a vydrží vám slúžiť aj niekoľko rokov.